Operation Notvarp
Operation Notvarp

VÅR UTGIVNING

Bokserien - "Notvarp Kalla Kriget"

Boken "Operation Notvarp - Ubåtsjakten i Hårsfjärden" är den första boken i bokserien "Notvarp Kalla Kriget". Berättelserna utspelar sig under 1980-talet, under en intensiv del av kalla kriget. Samma huvudkaraktärer återkommer i böckerna med nya incidenter och händelser som måste hanteras. 

2019 - Bokutgivning  -  "Operation Notvarp - ubåtsjakten i Hårsfjärden"

2021 - Bokutgivning  -  "Marskalkstaven"


Böckerna finns tillgängliga i den fysiska bokhandeln och i nätbokhandeln. Bland annat hos Akademibokhandeln, Ugglan, Klackenbergs, Adlibris, Bokus, Nextory, Storytel, m.fl. För läsare som befinner sig utomlands kan böckerna även beställas genom den globala nätbokhandeln Book Depository (free delivery worldwide).


Marskalkstaven

Boken & Berättelsen 

Marskalkstaven är en fristående uppföljare till den uppskattade romanen Operation Notvarp, där samma huvudkaraktärer återkommer i en ny militärpolitisk thriller. En spänningsroman som utspelar sig 1984, under en intensiv del av kalla kriget. 

Sveriges överbefälhavare David Ek dras in i en internationell vapenhärva och chefen för säkerhetspolisen riktar sina misstankar mot Sveriges militärledning. Lojaliteter sätts på prov och de redan existerande samarbetssvårigheterna mellan försvarsmakten, säkerhetspolisen och regeringen förvärras. Situationen eskalerar snabbt då det svenska samhället utsätts för ett väpnat angrepp och till slut tvingas överbefälhavaren att fatta ett beslut som äventyrar Sveriges statsskick.

Marskalkstaven är en spännande thriller med rävspel och action som tar fasta på ett antal av varandra oberoende händelser som inträffade under kalla kriget. Historien tenderar som bekant att återupprepa sig i nya skepnader och vem vet när det är dags igen?

Utdrag ur boken 

- Han ser djävligt död ut, sa överstelöjtnant Rosenberg där han stod vid fönstret inne på bataljonschefens kontor.

Han hade precis återvänt från vägbommen borta vid vakten för att beskåda liket med alla kulhål.

- Jag var tvungen att följa regelboken, harklade sig överste Hammar och rättade till standaret med FN-flaggan på sitt välputsade skrivbord.

Rosenberg betraktade bataljonschefen och han skruvade eftertänksamt på sin snorbroms, eftersom hans betänkligheter började sprida sig gällande Hammars duglighet.


I ett första steg finns berättelsen Marskalkstaven enbart tillgänglig i hårdinbundet A5 format. 


Operation Notvarp - Ubåtsjakten i Hårsfjärden 1982

Boken & Berättelsen                                         

Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nationalitet. Berättelsen utspelar sig i en tid då Kalla Kriget hårdnade, samtidigt som Sveriges neutralitet ifrågasattes i gränslandet mellan Nato och Warszawapakten. Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som erbjuder äventyr, spänning, intriger och spetsighet.

Handling utspelar sig under de två veckor som ubåtsjakten i Hårsfjärden ägde rum i verkligheten, men med skillnaden att detta är en skönlitterär berättelse där fakta och fiction blandas. 

Läs kommendör Karl Anderssons och kriminalkommissarie Lars Engvalls omdömen om boken längre ner på sidan. Se även den filmatiserade trailern om boken Operation Notvarp på förlagets sida på Youtube eller på Facebook.

FACEBOOK - Mikael Nyman (författarprofil) - Klicka på länken

FACEBOOK - Notvarp Förlag (nyheter & evenemang) Klicka på länken

YOUTUBE - Notvarp Förlag (se filmerna) - Klicka på länken


Författaren & debutanten Mikael Nyman

Analytiker och analyschef i olika befattningar från 90-talet fram tills idag. Med erfarenhet av avtalsförhandlingar i internationella sammanhang, samt utlandsstationering. Dessförinnan genomförd värnplikt under 80-talet, under kalla kriget innan Berlinmurens fall. Debuterade med boken Operation Notvarp.

Författare Mikael Nyman


Kommendör Karl Andersson (foto Ola Åkeborn)


Kriminalkommissarie Lars Engvall


 

 

 


ETT SPECIELLT TACK TILL

Ett speciellt tack till kommendör Karl Andersson och kriminalkommissarie Lars Engvall. Två personer som var yrkesverksamma under 80-talet och som bistod författaren med synpunkter gällande manuset. 

Nedan publiceras kommendör Karl Anderssons och kriminalkommissarie Lars Engvalls utlåtanden om boken.


Kommendör Karl Andersson

”Äventyrsromanen Operation Notvarp är en skönlitterär framställning av ubåtsjakten i Hårsfjärden, samtidigt som den fångar en händelse som inträffade i verkligheten. Min uppfattning är att berättelsen kan läsas av både yrkesfolk och av allmänheten med stor behållning. Detta samtidigt som berättelsen och miljön skildras på ett realistiskt sätt. Tonen och anslaget i berättelsen tycker jag om. Berättelsen är medryckande och när man väl har börjat läsa så kan man helt enkelt inte sluta.”

Chef Karlskrona Örlogsskolor. Sektionschef Södra Militärområdesstaben i Kristianstad. Avdelningschef 6e minröjningsavdelningen. Långresa runt Afrika med kryssaren HMS Gotland 1948-1949. Var ombord på  U137 i Karlskrona 1981 och förhörde sovjetisk besättning. Bland annat fartygschefen. 


Kriminalkommissarie Lars Engvall

”Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som beskriver Sveriges mest dramatiska ubåtsjakt genom tiderna. En militärpolitisk thriller byggd på noggrann research gällande miljö och historiska händelser. Både i regeringskvarteren och i Stockholms södra skärgård. Detta samtidigt som färgstarka karaktärer ger berättelsen ytterligare liv.

Författaren skriver på ett sådant sätt att man upplever att man är med när ubåtsjakten inträffar. Något som inbjuder till sträckläsning. Jag ser med stor förväntan fram emot att få läsa nästa bok.”

Kriminalkommissarie och chef i flera polisiära befattningar från 70-talet fram till 2005. Bland annat operativ chef på centrala span i Stockholm. Under sin polisiära tid även yrkesverksam som sjöpolis, hundförare, spanare och livvakt. Dessförinnan stamanställd i flottan på 60-talet. Med kommenderingar på Jagarna HMS Öland, HMS Södermanland och HMS Uppland.


BÖCKERNA

Böckerna Operation Notvarp  och Marskalkstaven finns tillgängliga i nätbokhandeln hos bl.a. Adlibris & Bokus, samt i den fysiska bokhandeln hos Akademibokhandeln, Ugglan, Klackenbergs och fristående bokhandlare. Boken Operation Notvarp finns även hos flera ICA Maxi butiker över hela Sverige, samt hos Storytel och Nextory. Skulle just din bokhandel inte ha boken inne, kan de enkelt beställa hem den. För läsare som befinner sig utomlands kan böckerna även beställas genom den globala nätbokhandeln Book Depository (free delivery worldwide).

Böckerna finns tillgänglig i följande format:

* Hårdinbunden bok. A5-format. 330 sidor. Trådinbunden med hård pärm och omslagspapper. 

* E-bok: Böckerna finns tillgänglig som e-böcker i nätbokhandeln och på biblioteken.

* Ljudbok: Böckerna finns tillgänglig som ljudböcker i nätbokhandeln hos Adlibris och Bokus, samt hos Storytel, Bookbeat och Nextory, liksom hos biblioteken.

Marskalkstaven finns i ett första steg enbart i hårdinbundet A5 format. 


Om du vill ha löpande information om författarträffar, boksigneringar, föredrag, framtida böcker, mm - följ Notvarp Förlags Facebook sida. Du kan även sända oss ett e-post meddelande så skickar vi ett nyhetsbrev till dig 1-2 gånger per år. Förlaget nås på: info(at)notvarpforlag.se

NOTVARP FÖRLAG               FILM & TRAILER


Se filmad trailer om boken på YouTube. (ca: 7.000 visningar)Se filmad trailer om boken på Facebook. (ca: 30.000 visningar)
Platser där boken Operation Notvarp utspelar sig:
SMAKPROV

Läs ett smakprov ur boken Operation Notvarp på internet: Klicka på länkenFACEBOOK - Mikael Nyman (författarprofil) - Klicka på länken


FACEBOOK - Notvarp Förlag (följ nyheterna) Klicka på länken

YOUTUBE - Notvarp Förlag (se filmerna) - Klicka på länkenNOTVARP FÖRLAG