google-site-verification=Y_87-868fmcUJlLzkjhwLQG83QzPzJdbt-cvsRUuCQA
Operation Notvarp
Operation Notvarp

VÅR UTGIVNING

Operation Notvarp - Ubåtsjakten i Hårsfjärden 1982

Berättelsen "Operation Notvarp - Ubåtsjakten i Hårsfjärden" är den första boken i en bokserie som heter "Notvarp Kalla Kriget". Böckerna utspelar sig under 1980-talet, under slutet av kalla kriget då allting var som intensivast. Samma huvudkaraktärer återkommer i böckerna med nya incidenter och händelser som måste hanteras.

Våren 2019 - Bokutgivning - "Operation Notvarp - ubåtsjakten i Hårsfjärden"

Våren 2021 - Bokutgivning - uppföljaren till Operation Notvarp

Våren 2023 - Bokutgivning - 3e boken i serien


Boken & Berättelsen                                         

Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nationalitet. Berättelsen utspelar sig i en tid då Kalla Kriget hårdnade, samtidigt som Sveriges neutralitet ifrågasattes i gränslandet mellan Nato och Warszawapakten. Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som erbjuder äventyr, spänning, intriger och spetsighet.

Handling utspelar sig under de två veckor som ubåtsjakten i Hårsfjärden ägde rum i verkligheten, men med skillnaden att detta är en skönlitterär berättelse där fakta och fiction blandas. 

Läs kommendör Karl Anderssons och kriminalkommissarie Lars Engvalls omdömen om boken längre ner på sidan. Se även den filmatiserade trailern om boken Operation Notvarp på förlagets sida på Youtube eller på Facebook.

FACEBOOK - Mikael Nyman (författarprofil) - Klicka på länken

FACEBOOK - Notvarp Förlag (följ nyheterna) Klicka på länken

YOUTUBE - Notvarp Förlag (se filmerna) - Klicka på länken


Författaren & debutanten Mikael Nyman

Analytiker och analyschef i olika befattningar från 90-talet fram tills idag. Med erfarenhet av avtalsförhandlingar i internationella sammanhang, samt utlandsstationering. Dessförinnan genomförd värnplikt och kadettskola under 80-talet. Under Kalla Kriget innan Berlinmurens fall. Debuterade med boken Operation Notvarp.

Författare Mikael Nyman


Kommendör Karl Andersson (foto Ola Åkeborn)


Kriminalkommissarie Lars Engvall


 

 

 


ETT SPECIELLT TACK TILL

Ett speciellt tack till kommendör Karl Andersson och kriminalkommissarie Lars Engvall. Två personer som var yrkesverksamma under 80-talet och som bistod författaren med synpunkter gällande manuset. 

Nedan publiceras kommendör Karl Anderssons och kriminalkommissarie Lars Engvalls utlåtanden om boken.


Kommendör Karl Andersson

”Äventyrsromanen Operation Notvarp är en skönlitterär framställning av ubåtsjakten i Hårsfjärden, samtidigt som den fångar en händelse som inträffade i verkligheten. Min uppfattning är att berättelsen kan läsas av både yrkesfolk och av allmänheten med stor behållning. Detta samtidigt som berättelsen och miljön skildras på ett realistiskt sätt. Tonen och anslaget i berättelsen tycker jag om. Berättelsen är medryckande och när man väl har börjat läsa så kan man helt enkelt inte sluta.”

Chef Karlskrona Örlogsskolor. Sektionschef Södra Militärområdesstaben i Kristianstad. Avdelningschef 6e minröjningsavdelningen. Långresa runt Afrika med kryssaren HMS Gotland 1948-1949. Var ombord på  U137 i Karlskrona 1981 och förhörde sovjetisk besättning. Bland annat fartygschefen. 


Kriminalkommissarie Lars Engvall

”Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som beskriver Sveriges mest dramatiska ubåtsjakt genom tiderna. En militärpolitisk thriller byggd på noggrann research gällande miljö och historiska händelser. Både i regeringskvarteren och i Stockholms södra skärgård. Detta samtidigt som färgstarka karaktärer ger berättelsen ytterligare liv.

Författaren skriver på ett sådant sätt att man upplever att man är med när ubåtsjakten inträffar. Något som inbjuder till sträckläsning. Jag ser med stor förväntan fram emot att få läsa nästa bok.”

Kriminalkommissarie och chef i flera polisiära befattningar från 70-talet fram till 2005. Bland annat operativ chef på centrala span i Stockholm. Under sin polisiära tid även yrkesverksam som sjöpolis, hundförare, spanare och livvakt. Dessförinnan stamanställd i flottan på 60-talet. Med kommenderingar på Jagarna HMS Öland, HMS Södermanland och HMS Uppland.


BOKEN

Boken "Operation Notvarp" finns tillgänglig i nätbokhandeln hos Adlibris & Bokus, samt i den fysiska bokhandeln hos AkademibokhandelnKlackenbergs böcker & papper samt hos flera av Ugglans bokhandlare. Boken finns även hos flera ICA Maxi butiker över hela Sverige. Skulle just din bokhandel inte ha boken inne, kan de enkelt beställa hem den.

Boken finns tillgänglig i följande format:

* Hårdinbunden bok. A5-format. 330 sidor. Trådinbunden med hård pärm och omslagspapper. 

* E-bok: Boken finns tillgänglig som e-bok i nätbokhandeln och på biblioteken.

* Ljudbok: Boken finns tillgänglig som ljudbok i nätbokhandeln hos Adlibris och Bokus, samt hos Bookbeat och Nextory. I början av 2021 kommer den även att vara tillgänglig hos Storytel. Inläsare är Martin Halland.

Om du vill ha löpande information om författarträffar, boksigneringar, föredrag, framtida böcker, mm - följ Notvarp Förlags Facebook sida. Du kan även sända oss ett e-post meddelande så skickar vi ett nyhetsbrev till dig 1-2 gånger per år. Förlaget nås på: info(at)notvarpforlag.se


SMAKPROV

Läs ett smakprov ur boken på internet: Klicka på länken


NOTVARP FÖRLAG

               FILM & TRAILER


Se filmad trailer om boken på YouTube. (ca: 5.000 visningar)


Se filmad trailer om boken på Facebook. (ca: 28.000 visningar)Platser där bokens handling utspelar sig:
SMAKPROV

Läs ett smakprov ur boken på internet: Klicka på länken


FACEBOOK - Mikael Nyman (författarprofil) - Klicka på länken


FACEBOOK - Notvarp Förlag (följ nyheterna) Klicka på länken

YOUTUBE - Notvarp Förlag (se filmerna) - Klicka på länkenNOTVARP FÖRLAG