Operation Notvarp
Operation Notvarp

VÅR UTGIVNING

Operation Notvarp - Ubåtsjakten i Hårsfjärden 1982

Berättelsen "Operation Notvarp - Ubåtsjakten i Hårsfjärden" är den första boken i en serie på fyra böcker. Böckerna utspelar sig under 1980-talet, under slutet av Kalla Kriget då allting var som intensivast. Samma huvudkaraktärer återkommer i böckerna med nya incidenter och geografiska platser som måste hanteras.

Bokutgivning - Våren 2019


Boken & Berättelsen                                         

Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nationalitet. Berättelsen utspelar sig i en tid då Kalla Kriget hårdnade, samtidigt som Sveriges neutralitet ifrågasattes i gränslandet mellan Nato och Warszawapakten. Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som erbjuder äventyr, spänning, intriger och spetsighet.

Handling utspelar sig under de två veckor som ubåtsjakten i Hårsfjärden ägde rum i verkligheten, men med skillnaden att detta är en skönlitterär berättelse där fakta och fiction blandas. 

Läs kommendör Karl Anderssons och kriminalkommissarie Lars Engvalls omdömen om boken längre ner på sidan. 


Författare Mikael Nyman

Analytiker och analyschef i olika befattningar från 90-talet fram tills idag. Med erfarenhet av avtalsförhandlingar i internationella sammanhang, samt utlandsstationering. Därutöver tjänstgöring på regeringskansliet under 2010-talet sammankopplat med personalfrågor. Dessförinnan genomförd värnplikt och kadettskola under 80-talet. Under Kalla Kriget innan Berlinmurens fall. Debuterade med boken Operation Notvarp.

Författare Mikael Nyman


Kommendör Karl Andersson (foto Ola Åkeborn)


Kriminalkommissarie Lars Engvall


 

 


ETT SPECIELLT TACK TILL

Ett speciellt tack till kommendör Karl Andersson och kriminalkommissarie Lars Engvall. Två personer som var yrkesverksamma under 80-talet och som bistod författaren med synpunkter gällande manuset. 

Nedan publiceras kommendör Karl Anderssons och kriminalkommissarie Lars Engvalls utlåtanden om boken.


Kommendör Karl Andersson

”Äventyrsromanen Operation Notvarp är en skönlitterär framställning av ubåtsjakten i Hårsfjärden, samtidigt som den fångar en händelse som inträffade i verkligheten. Min uppfattning är att berättelsen kan läsas av både yrkesfolk och av allmänheten med stor behållning. Detta samtidigt som berättelsen och miljön skildras på ett realistiskt sätt. Tonen och anslaget i berättelsen tycker jag om. Berättelsen är medryckande och när man väl har börjat läsa så kan man helt enkelt inte sluta.”

Chef Karlskrona Örlogsskolor. Sektionschef Södra Militärområdesstaben i Kristianstad. Avdelningschef 6e minröjningsavdelningen. Långresa runt Afrika med kryssaren HMS Gotland 1948-1949. Var ombord på  U137 i Karlskrona 1981 och förhörde sovjetisk besättning. Bland annat fartygschefen. 


Kriminalkommissarie Lars Engvall

”Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som beskriver Sveriges mest dramatiska ubåtsjakt genom tiderna. En militärpolitisk thriller byggd på noggrann research gällande miljö och historiska händelser. Både i regeringskvarteren och i Stockholms södra skärgård. Detta samtidigt som färgstarka karaktärer ger berättelsen ytterligare liv.

Författaren skriver på ett sådant sätt att man upplever att man är med när ubåtsjakten inträffar. Något som inbjuder till sträckläsning. Jag ser med stor förväntan fram emot att få läsa nästa bok.”

Kriminalkommissarie och chef i flera polisiära befattningar från 70-talet fram till 2005. Bland annat operativ chef på centrala span i Stockholm. Under sin polisiära tid även yrkesverksam som sjöpolis, hundförare, spanare och livvakt. Dessförinnan stamanställd i flottan på 60-talet. Med kommenderingar på Jagarna HMS Öland, HMS Södermanland och HMS Uppland.


BOKEN

Boken "Operation Notvarp" finns tillgänglig hos AdlibrisBokus och CDON, samt hos flera Akademibokhandlare liksom hos Klackenbergs. Skulle just din bokhandel inte ha den inne, kan de enkelt beställa hem den. Boken finns även hos vissa ICA Maxi butiker i Stockholm som Nacka och Värmdö.

Boken ges ut i A5-format. 330 sidor. Trådinbunden med hård pärm och omslagspapper. I ett nästa steg planeras boken att ges ut som ljudbok och som e-bok. Något datum är inte fastställt.

Om du vill ha information om författarträffar, boksigneringar, föredrag, framtida boklanseringar eller när böckerna kommer ut i nya format - följ Notvarp Förlags Facebook sida. Du kan även sända oss ett e-post meddelande så skickar vi ett nyhetsbrev till dig 1-2 gånger per år. Förlaget nås på: info(at)notvarpforlag.se


SMAKPROV

Läs ett smakprov ur boken på internet: Klicka på länken


NOTVARP FÖRLAG

               FILM & TRAILER


Se filmad trailer om boken på YouTube. (5.000 visningar)


Se filmad trailer om boken på Facebook. (28.000 visningar)Platser där bokens handling utspelar sig:
SMAKPROV

Läs ett smakprov ur boken på internet: Klicka på länken


FACEBOOK - Mikael Nyman (författarprofil) - Klicka på länken


FACEBOOK - Notvarp Förlag: Evenemang, filmer, tidningsartiklar, bokrecensioner, författarbesök, boksigneringar och föredrag.  - Klicka på länken
NOTVARP FÖRLAG